Συρία: Έκρηξη στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 14:45
REUTERS/GEORGE OURFALIAN

Σύροι κυβερνητικοί στρατιώτες στο Χαλέπι (φωτ. αρχείου). Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο ανάμεσα σε συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

A- A A+

Έκρηξη συγκλόνισε το πανεπιστήμιο του Χαλεπιού στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση». Για τουλάχιστον 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε πως «μια τρομοκρατική επίθεση στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού προκάλεσε θύματα».

Η έκρηξη συνέβη σε περιοχή που ελέγχεται από κυβερνητικά στρατεύματα. Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο ανάμεσα σε συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί. Αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ μια στρατιωτική πηγή διαβεβαιώνει πως επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες, αστόχησε και έπεσε στο πανεπιστήμιο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε άλλες συγκρούσεις στη Συρία

 

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή