Από την Ολομέλεια η απόφαση για τις κάλπες

Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 14:17
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσει πόσες κάλπες θα στηθούν κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

A- A A+

Από την Ολομέλεια της Βουλής θα ληφθεί η τελική απόφαση για το πόσες κάλπες (τρεις ή τέσσερις) θα στηθούν κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη και όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί γνωμοδοτική απόφαση την οποία στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε τρεις κάλπες όσες και οι προτάσεις προανακριτικής που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα (σ.σ. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για Γ. Παπακωνσταντίνου, ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για  Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, και Ανεξάρτητοι Ελληνες για Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο). Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ωστόσο έχουν ήδη ζητήσει τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο που περιλαμβάνεται στις προτάσεις
Είτε θα στηθούν τόσες κάλπες όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων είτε τέσσερις κάλπες όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται.

Αρνητική, τέλος, ήταν απάντηση του Γραφείου Τύπου της Βουλής για το αν έχει υποβληθεί σχετικό  ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή