Διάβημα στον πακιστανό πρέσβη για τους έλληνες ναυτικούς

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003 17:24
A- A A+

Σε διάβημα προέβη σήμερα, Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003, η Ελληνική Κυβέρνηση προς τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα, κ. Habib-ur-Rahman, για τα 4 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων «Tasman Spirit», το οποίο προσάραξε στο λιμάνι του Καράτσι στις 27 Ιουλίου 2003, και του Έλληνα επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, των οποίων έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Α. Λοβέρδος κάλεσε τον Πακιστανό Πρέσβη και του εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης για τους Έλληνες ναυτικούς ζητώντας την άμεση άρση της απαγόρευσης εξόδου καθώς και πληροφορίες για το ακριβές κατηγορητήριο που τους βαραίνει – εάν αυτό υφίσταται –και για το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει λάβει σχετική πληροφόρηση έως σήμερα.

Ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά στον Πακιστανό Πρέσβη ότι «αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους ίδιους τους ναυτικούς αλλά και τις οικογένειές τους για τη τύχη τους και την καλή κατάστασή τους», δηλώνοντας ότι δεν θα ήθελε να πιστεύει ότι οι Έλληνες ναυτικοί κρατούνται στο Πακιστάν ως «όμηροι› της Κυβέρνησης για τον εξαναγκασμό καταβολής αποζημίωσης για τη ζημιά που προκάλεσε η προσάραξη του δεξαμενόπλοιου.

Ο Πακιστανός Πρέσβης υποσχέθηκε να μεταφέρει στη Κυβέρνησή του το μήνυμα του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, υποσχόμενος να επιμεληθεί ο ίδιος προσωπικά ώστε να λάβει η ηγεσία του ΥΠΕΞ τις απαραίτητες πληροφορίες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή