«Ομολόγησε» ο Άρμστρονγκ

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 13:44
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ο πρώην ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ παραχώρησε συνέντευξη στη διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρι.

A- A A+

Την εκπομπή που συγκεντρώνει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης στις Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξε ο Λανς Άρμστρονγκ για να παραδεχθεί δημοσίως και για πρώτη φορά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η ομολογία του πρώην ποδηλάτη έγινε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρι. Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε χθες και θα προβληθεί την Πέμπτη, όμως η εφημερίδα «USA Today» αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, διάρκειας δυόμισι ωρών, ο Άρμστρονγκ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε αναβολικά για να μεγιστοποιεί τις επιδόσεις του.

 

Οι ενδείξεις υπήρχαν, όμως η αμερικανική επιτροπή κατά του ντόπινγκ (USADA) κατόρθωσε να «δέσει» με αδιάσειστα στοιχεία τις κατηγορίες μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθούν και οι επτά τίτλοι που είχε κατακτήσει ο α αθλητής στον Γύρο Γαλλίας.

 

Χθες ο Άρμστρονγκ είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με μέλη του ιδρύματος «Livestrong», το οποίο ο ίδιος δημιούργησε μετά τη νικηφόρα μάχη του κατά του καρκίνου, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη για τη ζημία που προκάλεσε στο ίδρυμα η υπόθεσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις