«Έξυπνο» σκόπευτρο για τουφέκι

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 17:34
Tracking Point

Η εταιρεία Tracking Point παρουσίασε στην Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, το «έξυπνο» σύστημα σκόπευσης, το οποίο συνδυάζεται με τεχνολογία video streaming, ενσωματωμένο ασύρματο hot spot και μία εφαρμογή.

A- A A+

Παιχνίδι στον υπολογιστή θυμίζει κατά κάποιον τρόπο το «έξυπνο» σύστημα σκόπευσης το οποίο παρουσίασε η εταιρεία Tracking Point (από το Όστιν του Τέξας- ειδικεύεται στα PGF- Precision Guided Firearms) στην Consumer Electronics Show που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας την προηγούμενη εβδομάδα.

TRACKING POINT

 

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «έξυπνο» σκόπευτρο, το οποίο συνδυάζεται με τεχνολογία video streaming, ενσωματωμένο ασύρματο hot spot και μία εφαρμογή. Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το ακριβέστερο σύστημα σκόπευσης στον κόσμο, και απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις του κυνηγιού (παρά τις εμφανείς δυνατότητες που προσφέρει η πιθανή στρατιωτική του χρήση- ειδικά στο πρόγραμμα Land Warrior του αμερικανικού στρατού- η εταιρεία θεωρεί ότι είναι καλύτερο να αναπτύξει πρώτα την τεχνολογία και μετά να αναζητήσει δυνατότητες προώθησης και πώλησης).

Αυτό που κάνει το σύστημα είναι να «κλειδώσει» το στόχο- για την ακρίβεια, ένα σημείο πάνω του- και στη συνέχεια ο σκοπευτής κρατά πατημένη τη σκανδάλη μέχρι το σκόπευτρο να «βλέπει» στο σωστό σημείο για να χτυπήσει η σφαίρα το «κλειδωμένο» σημείο πάνω στον στόχο, οπότε και το όπλο πυροδοτείται, εξασφαλίζοντας την ευστοχία της βολής.

Το λογισμικό (που επιτρέπει τη θέαση της εικόνας μέσα από το σκόπευτρο σε υπολογιστή tablet) συνυπολογίζει παράγοντες όπως ο άνεμος, η θερμοκρασία και η απόσταση από τον στόχο για να παρέχει την ιδανική «λύση σκόπευσης» στον σκοπευτή: το σκόπευτρο δείχνει πού πρέπει να πυροβολήσει για να πετύχει το σημείο που έχει επιλεγεί, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Το «πακέτο» συνοδεύεται από iPad Mini και τη σχετική εφαρμογή, για όσους κυνηγούν ανά ζεύγη- ο ένας κρατά το όπλο και ο άλλος καταδεικνύει το στόχο, βοηθώντας στη σκόπευση μέσω του tablet. Όταν κάποιος το χειρίζεται μόνος του, βλέπει την εικόνα στο σκόπευτρο, πλήρη με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζέισον Σάουμπλε, είναι πρώην πεζοναύτης, ο οποίος έχει τιμηθεί με μετάλλια για την υπηρεσία του στο Ιράκ. Η τμή του «πακέτου» υπολογίζεται μεταξύ των 15.000 και 20.000 δολαρίων. Το όπλο που παρουσιάστηκε στη CES ήταν το .338 Lapua Magnum.

Προτεινόμενα για εσάς