Ανεστραμμένη περιπλάνηση ενός σύγχρονου Οδυσσέα

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 17:30
A- A A+

Ιχνηλατώντας τον ενδιάμεσο εκείνο χρόνο μέχρι το επόμενο συμβάν, η ζωή κυλά ανάμεσα σε αυτό που δεν έχει συμβεί ακόμα, σε αυτό που περιμένουμε να συμβεί, σε αυτό που, όταν συμβεί, θα σημαίνει το τέλος όλων των πραγμάτων.

Σαν ένα περίπλοκο παιχνίδι με σκοτεινή διάθεση, ποπ αισθητική και διαβρωτικό χιούμορ, η πλατφόρμα Create an Accident παρουσιάζει την καινούρια της θεατρική παραγωγή, με τίτλο «Άργος», στο θέατρο Φούρνος, από σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.30 το βράδυ, έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Αποτελώντας μέρος της συνολικής θεματικής της Create an Accident, με τίτλο «Μύθος PhD (play hence destroy)», που αναπτύσσεται με επιμέρους project από όλες τις τέχνες, η παράσταση εμπνέεται τον τίτλο της από τον Άργο, τον σκύλο του Οδυσσέα, για να μιλήσει για την ανεστραμμένη περιπλάνηση, για το πώς τη βιώνει αυτός που περιμένει, για το μοτίβο της αναμονής ως θεμελιώδες συστατικό της ζωής.

Στρατηγικές που ξεγελούν τον χρόνο

Παγιδευμένοι σε ένα βιντεοπαιχνίδι με εξωφρενικούς κανονισμούς και δοκιμασίες, δύο νέοι άνδρες μπαίνουν άθελά τους σε μία περιπλάνηση αντίστοιχη με αυτήν του Οδυσσέα, ακολουθώντας με καταστροφική διάθεση κάθε κανόνα και δοκιμασία του παιχνιδιού. Διασχίζουν τοπία, δημιουργούν και αναπαράγουν ηχητικά περιβάλλοντα, ολοκληρώνουν αποστολές, ανακαλύπτουν μυστικά, αποκτούν ειδικές ικανότητες, χάνουν ζωές.

Όμως, το παιχνίδι δεν έχει κανέναν απολύτως στόχο. Είναι ένα σύνολο τακτικών και στρατηγικών για το ξεγέλασμα του χρόνου που κυλάει.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι – προσομοίωση, που απορρίπτει τη μυθολογία του ανθρώπου ο οποίος θέλει να θυμάται και να πράττει και αποκαθιστά τον ρομαντισμό όλων των ματαιωμένων πράξεων και αναβολών, καθώς η ιστορία του περιπλανώμενου πολυμήχανου Οδυσσέα του Ομήρου εισχωρεί σε αυτό με μία αρνητική εκδοχή, αφού αυτή η περιπλάνηση γίνεται μέσα στο κεφάλι των ηρώων, ανατέμνοντας τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Ταυτότητα παράστασης: σύλληψη - σκηνοθεσία - σχεδιασμός σκηνικού χώρου, φωτισμών, κοστουμιών, ήχου, video και ερμηνεία: Ντίνος Νικολάου και Σίμος Πατιερίδης.

Πληροφορίες

Φούρνος  - κέντρο για τον ψηφιακό πολιτισμό, Μαυρομιχάλη 168 – Εξάρχεια, τηλ.: κρατήσεων 210 6460748. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Είσοδος: 12, 8 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς