Οδ. Βουδούρης - Π. Μουτσινάς: Τριπλό ατόπημα από τον Φ. Κουβέλη

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 17:20
A- A A+

Βολές κατά του Φώτη Κουβέλη εξαπολύουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ οι διαγραφέντες Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.

Ειδικότερα του καταλογίζουν ένα «τριπλό» ατόπημα, ότι επέβαλε «κομματική γραμμή» σε μία δικαστική υπόθεση, ότι τους διέγραψε επειδή ήταν συνεπείς στις δεσμεύσεις του κόμματος, καθώς και ότι καταστρατήγησε τις καταστατικές αρχές ΔΗΜΑΡ και προχώρησε σε καταχρηστική επίκληση του κανονισμού της Βουλής.
Παράλληλα, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές επιμένουν στη θέση τους για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ με διευρεύνυση τυχόν ποινικών ευθυνών και του Ευάγγαλου Βενιζέλου.

 «Η δική μας αίσθηση είναι πως η διαγραφή δύο βουλευτών, που υποστηρίζουν την άποψη πως το κόμμα πρέπει να μείνει συνεπές στις ιδρυτικές του αρχές και οι οποίοι μάχονται για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, βάσει των οποίων εκλέχτηκαν βουλευτές, θα καταγραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Δημοκρατικής Αριστεράς», αναφέρουν στη μακροσκελή τους επιστολή.

Οι ανεξάρτητοι, πλέον, βουλευτές προσθέτουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς, «μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αποστεωμένες ιδεοληψίες μίας παλιάς Αριστεράς που αδυνατεί να δώσει, πρακτικά και συγκεκριμένα, προοπτική στην κοινωνία».

Επίσης, οι κ. Βουδούρης και Μουτσινάς υποστηρίζουν ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί πως δεν ακολουθούσαν στις ψηφοφορίες της Βουλής τη γραμμή του κόμματος και πως έχουν «άλλο πολιτικό σχέδιο».

«Δεν ασχολούμαστε με βουλευτές που δεν ανήκουν την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ», απάντησαν ηγετικά στελέχη του κόμματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή