Ν.Δένδιας: Με δύο όπλα η επίθεση στη Λ.Συγγρού

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 15:29
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με δύο όπλα έγινε η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, όπως έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η νομιμότητα «πρέπει να είναι αποδεκτή απ' όλους», άπευθύνοντας παράλληλα έκκληση να στηρίξει ο πολιτικός κόσμος την προσπάθεια του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

«Περίμενα πως όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση- και με οδύνη είδα καινοφανείς θεωρίες περί παρακρατικών της Δεξιάς και, μάλιστα, προερχόμενες από εκείνους που έλεγαν πως τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό», σημείωσε προσθέτοντας: «Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σπάει, να λεηλατεί, να πετά βόμβες μολότωφ. Είναι απαράδεκτες πρακτικές για οποιαδήποτε χώρα».

Την ίδια ώρα, κι ενώ η βαλλιστική εξέταση είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με πηγές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα όπλα των δραστών της επίθεσης ήταν ένα καλάσνικοφ και ένα μάγκνουμ σπέσιαλ.

Έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου (όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί), να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, απηύθυνε η ΕΛ.ΑΣ. με την επισήμανση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή