Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι φλερτάρουν με εκδοχές βίας

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 14:24
EUROKINISSI

Βολές εναντίον όσων επιδεικνύουν, όπως είπε, «μια αμηχανία φιλική προς πράξεις βίας» εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

A- A A+

Βολές εναντίον όσων επιδεικνύουν, όπως είπε, «μια αμηχανία φιλική προς πράξεις βίας» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Προηγήθηκε παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, κατά την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, «κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο – όσο τρομερό και αν είναι – εναντίον οποιουδήποτε κόμματος», να θεωρείται ένοχος ο ΣΥΡΙΖΑ, και να οφείλει να απαντήσει. «... Χαίρομαι για το ότι η Ν.Δ. θα συνεχίσει να κάνει τον αγώνα που θέλει – σύμφωνα με την ιδεολογία της – χωρίς να τρομοκρατείται», «αλλά θέλω και να εξετάσει το γεγονός μήπως κάποιος ωφελείται – και ποιός ωφελείται - από αυτά τα γεγονότα. Δεν ωφελείται πάντως η αριστερά ... Κάποιος άλλος ωφελείται... Μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Ν.Δ;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Ενώ πρέπει να επιδείξουμε εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή και πρέπει να καταδικάσουμε ως κοινωνία τα φαινόμενα αυτά παρακολουθούμε μια άλλη εικόνα: μια αμηχανία φιλική προς πράξεις βίας, ένα φλερτ με εκδοχές βίας, μία ροπή προς τον εγκωμιασμό», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «κάποιοι εξακολουθούν να είναι ανιστόρητοι».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Λυπούμαι πάρα πολύ αλλά αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητά στο ΣΥΡΙΖΑ φλερτ με τη βία χτυπάει λάθος πόρτα και παίζει με τη φωτιά, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία», ανέφερε. «Δεν υπάρχει κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να δικαιολόγησε ή να δικαιολογήσει στο μέλλον, πράξεις αθλιότητας με σφαίρες και γκαζάκια», πρόσθεσε.

 «...Δεν μπορεί να είμαι συνέχεια ένοχος», κατέληξε ο κ. Γλέζος, σημειώνοντας πως σε όλη του τη διαδρομή έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν έχει υποστηρίξει ποτέ και καμία ενέργεια που στρέφεται κατά του λαού, του Συντάγματος, και της Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ υπέστη σήμερα μια τρομοκρατική επίθεση και περιμένει κανείς την απερίφραστη και ομόθυμη καταδίκη. Ενώ όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση, ακούσαμε μετά πως η ΝΔ είναι κόμμα με φίλιες παρακρατικές δυνάμεις, που μάλιστα συνδέονται με το συγκεκριμένο περιστατικό», σχολίασε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης εκ μέρους της ΝΔ.

«Δεν αρκεί απλώς η καταδίκη, εάν δεν συνοδεύεται από ανάλογες πρακτικές συμπεριφορές», παρατήρησε ο Ν. Τσούκαλης για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ. «Όταν ακούγεται στην αίθουσα η έκφραση "κυβέρνηση Τσολάκογλου και δωσίλογοι" έχετε συνειδητοποιήσει πως νομιμοποιείτε έτσι τα χθεσινά;» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

 Αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Όταν ακούς κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για παρακρατικούς της δεξιάς που ευθύνονται για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και για κυβερνητικό εκπρόσωπο που δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδερφού του, τι να πει κανείς», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου.

«Ελπίζουμε οι δηλώσεις αυτές να μην είναι ενδεικτικές της ειλικρίνειας του ΣΥΡΙΖΑ όταν καταδικάζει τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή