Την Τρίτη ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο Ι. Διώτης

Δια υπομνήματος οι εξηγήσεις Καπελέρη
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 12:52
EUROKINISSI

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.

A- A A+

Την Τρίτη θα εμφανιστεί τελικά ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Διώτης θα παραδώσει και υπόμνημα στους δύο εισαγγελείς που τον καλούν και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου (σ.σ. έχει ήδη παραδώσει υπόμνημα για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος). 

Εξηγήσεις δια υπομνήματος έδωσε σήμερα ο Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος έχει επίσης κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στο υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ την περίοδο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε το ηλεκτρονικό αρχείο από τις γαλλικές αρχές, υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και κατά συνέπεια οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης επαναλαμβάνει ότι ο τότε υπουργός τού παρέδωσε μία εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή, η οποία δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και την οποία επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου. Ουδέποτε -τονίζει- του εδόθη εντολή για πλήρη έλεγχο ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, όπως επισημαίνει, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Όπως αναφέρει, αν ελάμβανε σχετική εντολή, τότε θα ζητούσε η εντολή αυτή να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με όλο το υλικό. 

Με βάση τα ανωτέρω, ο κ. Καπελέρης υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν «εξ αντανακλάσεως ευθύνες» και αφού σημειώνει ότι από τις θέσεις που κατείχε, ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του, χαρακτηρίζει αδιανόητο να του καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή