Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 12:22
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε στη Βουλή, κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

A- A A+

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε και στη Βουλή, κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.
«Η Ν.Δ. θα συνεχίσει τη δική της πορεία, προσπάθεια και συνεισφορά στη Δημοκρατία. Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να μας εκφοβίσει και θα συνεχιστεί απρόσκοπτη η προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε το νόμο και την τάξη», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μάκης Βορίδης.
Είπε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία περιμένει αντίστοιχες δηλώσεις καταδίκης της βίας και της τρομοκρατίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, προκειμένου να φανεί η ομόνοια και σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων στην καταδίκη τέτοιων φαινομένων.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες που υπονομεύουν τη Δημοκρατία και την πορεία της χώρας. Αυτή είναι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία τηρεί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις του, ορθώνοντας ένα τείχος απέναντι στα φαινόμενα αυτά», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Για μία ακόμη φορά κάποιοι αποφάσισαν με ένοπλες συμπεριφορές να πλήξουν τη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι ορισμένοι έρχονται και επανέρχονται με τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την καρδιά της, δηλαδή τις επενδύσεις και την κοινωνική ειρήνη.
«Είναι αυτονόητο και καθήκον μας να καταδικάζουμε την όποια επίθεση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας όμως ότι πρέπει να συζητηθεί και η αλληλουχία των συμπτώσεων. «Ενώ η Βουλή είχε ένα βαρύ πρόγραμμα ξεκινήσαμε με τη Βίλα Αμαλία, περάσαμε στα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, στη μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του κ. Κεδίκογλου και σήμερα στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ», συνέχισε ο κ. Κουίκ.
Την άποψη ότι από την «περίεργη βία των τελευταίων ημερών» ωφελείται η τρικομματική κυβέρνηση, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σημειώνοντας ότι το κόμμα του καταδικάζει όλες τις μορφές βίας «γιατί έχει νιώσει πετσί του τι σημαίνει βία».
«'Ακρως ανησυχητικό φαινόμενο», χαρακτήρισε την κλιμάκωση των φαινομένων της βίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και τόνισε ότι «δεν αρκεί η φραστική καταδίκη της αλλά απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων να διατρανώσουν τη θέληση τους να αποτελέσουν το πολιτικό δημοκρατικό τόξο απέναντι στο φαινόμενο αυτό».
Αυτονόητη είναι καταδίκη του ΚΚΕ αυτής της επίθεσης, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, υποστηρίζοντας πάντως ότι «αυτό που συμβαίνει αντικειμενικά είναι ένας αποπροσανατολισμός του λαού». Ο κ. Παφίλης ανέφερε ακόμη ότι ειδικά «η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ είναι πιο σύνθετη και ως προς το σκοπό και ως προς τον συμβολισμό».
Την ικανοποίηση του Προεδρείου για την ομόθυμη καταδίκη της βίας, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Δραγασάκης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή