Συρία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 20:13
EPA/SANA

Στρατιώτης των κυβερνητικών δυνάμεων κατά την διάρκεια επιχείρησης σε προάστια της Δαμασκού. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Συρίας, η κυβέρνηση εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις και βομβαρδισμούς σε περιοχές όπου οι αντάρτες έχουν ισχυρή παρουσία, προκαλώντας τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

A- A A+

Τουλάχιστον 26 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων ήταν παιδιά, σκότωσαν σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία κατά τον βομβαρδισμό περιοχών που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.


Όπως ανέφεραν οι πηγές αυτές, η εκστρατεία με τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών, πυραύλων και πυροβολικού είναι η πιο βαριά αφότου οι αντάρτες κατέλαβαν βάση ελικοπτέρων και πυραύλων κοντά στη Δαμασκό πριν από δύο μήνες.


Πλάνα βίντεο έδειξαν γυναίκες να κλαίνε πάνω από διαμελισμένα πτώματα παιδιών διασκορπισμένων σε έναν αγρό στην Ανατολική Γούτα, κοντά σε αντιαεροπορική βάση στα όρια της πόλης Μουλέιχα, πέντε χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού. Τα πλάνα τράβηξαν ακτιβιστές και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.


Η Μουλέιχα είναι το τελευταίο μεγάλο οχυρό στην περιοχή ανατολικά της Δαμασκού που δεν έχει ακόμα πέσει στα χέρια των ανταρτών. Τα κύρια στρατεύματα και το προσωπικό ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που ανήκουν κυρίως στη μειονοτική σέχτα των Αλαουιτών, έχουν οχυρωθεί στην πρωτεύουσα.


Μία αναφορά από το αντιπολιτευόμενο Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης της Δαμασκού ανέφερε πως οι αντάρτες επιτίθεντο στη βάση Μουλέιχα με πυραυλοκίνητες χειροβομβίδες και όλμους επί πέντε ημέρες και ο στρατός ανταπέδωσε εξαπολύοντας περισσότερους από 600 πυραύλους εναντίον της πόλης.


Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή