Αγχώδεις νίκες για Παναθηναϊκό και Περιστέρι

Ογδοη διαδοχική νίκη για τους «πράσινους»
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 19:14
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Το Περιστέρι κατάφερε, στην έδρα του, στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα με καλάθι του Παπαντωνίου, να λυγίσει την αντίσταση του ΑΓΟ Ρεθύμνου και να πάρει, μετά από σκληρή «μάχη» τη νίκη με 70-69, στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών.

A- A A+

Με δύο συναντήσεις συνεχίστηκε σήμερα η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, στο πλαίσιο της οποίας ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Ρόδο τον Κολοσσό με 67-59 και το Περιστέρι τον ΑΓΟ Ρεθύμνου με 70-69.
 
Οι «πράσινοι» σημείωσαν την όγδοη διαδοχική νίκη τους στη διοργάνωση, υποχρεώνοντας τους νησιώτες στην τρίτη κατά σειρά ήττα, στο (νέο) ντεμπούτο του Βασίλη Φραγκιά στην τεχνική ηγεσία των «θαλασσί».

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (58-48), ενώ με τρίποντο του Καπόνο έφτασαν στο +13 στο 36΄ (61-48), εξέλιξη που έγειρε οριστικά υπέρ τους την πλάστιγγα, παρά τις προσπάθειες του Κολοσσού να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στο Περιστέρι, ο Παπαντωνίου πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση της ομάδας του και δικαιώθηκε, καθώς σημείωσε το νικητήριο καλάθι. Οι γηπεδούχοι επιζητούσαν πάση θυσία τη νίκη, μετά την ήττα από τον Αρη και τα κατάφεραν χάρις στην πολύ καλή άμυνα πάνω στα επιθετικά ατού του ΑΓΟΡ, αλλά και την αποφασιστικότητα του Παπαντωνίου. Να σημειωθεί ότι με τη λήξη ο Λάτοβιτς προσπάθησε με τρίποντο να «κλέψει» τη νίκη για τον ΑΓΟΡ, αλλά αστόχησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις