Δίκη «17Ν» : Βολές Κ. Παπαδάκη κατά του εισαγγελέα Β. Μαρκή

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 13:36
A- A A+

Βολές κατά του αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας, κ. Βασίλη Μαρκή, εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου κ. Κώστας Παπαδάκης, που συνεχίζει να αγορεύσει στο δικαστήριο.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε σε υπαινιγμούς -όπως είπε χαρακτηριστικά- του κ. Μαρκή περί πολυτελούς και πολυμελούς υπεράσπισης. Οπως επεσήμανε ο συνήγορος, η αμοιβή που θα λάβουν οι υπερασπιστές είναι κάτι περισσότερο απο τα έξοδα για την παράστασή τους και θα καταβληθεί από το υστέρημα των συγγενών των κατηγορουμένων. «Ηρθαμε γιατί έχουμε ήθος και σεβόμαστε τους θεσμούς», τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο ο εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας κ. Γιάννης Διώτης, φαίνεται να πίστευε ότι τα δικαιώματα των κατηγορουμένων ως προς την επικοινωνία τους με τους συνηγόρους τους, πρέπει να καμφθούν ή να καταργηθούν.

Στο μεταξύ, στο διάλειμμα της δίκης παραχώρησαν σύντομη συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της «Επιτροπής Αγώνα για την Αποκάλυψη και Καταγγελία των Παραβιάσεων και Ξένων Παρεμβάσεων στις πολιτικές δίκες», καθώς και άλλων οργανώσεων και κινήσεων.

Στη συνέντευξη καταγγέλθηκαν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων στην παρούσα δίκη, ενώ προαναγγέλθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια την Πέμπτη, στις 7 το βράδυ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή