Για το θάνατο στρατιώτη στο Κασμίρ κατηγορεί το Πακιστάν την Ινδία

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 14:37
UPD:16:04

Πακιστανοί στρατιώτες στέκονται μπροστά από τον τάφο του Μοχάμεντ Ασλάμ, ενός στρατιώτη του Πακιστανικού στρατού ο οποίος λέγεται ότι σκοτώθηκε από Ινδούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίθεσης στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

A- A A+

Iνδοί στρατιώτες σκότωσαν έναν πακιστανό στρατιώτη στο Κασμίρ, σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό, καθώς Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για μια σειρά παρόμοια επεισόδια στη διαφιλονικούμενη περιοχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πακιστανικού στρατού, ο στρατιώτης Χάβιλνταρ Μοχιούντιν σκοτώθηκε «από τα πυρά ινδών στρατιωτών, οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί καμία πρόκληση», στον τομέα του Μπάταλ.

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν για το θάνατο δύο ινδών στρατιωτών την Τρίτη και το Πακιστάν την Ινδία για το θάνατο ενός Πακιστανού την περασμένη Κυριακή.

Δύο από τους τρεις πολέμους που έχουν φέρει αντιμέτωπη την Ινδία με το Πακιστάν μετά την ανεξαρτησία και των δύο χωρών το 1947 αφορούσαν την περιοχή του Κασμίρ, την οποία διεκδικούν και οι δύο.

Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές ζήτησαν αυτοσυγκράτηση αυτήν την εβδομάδα για να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή