Formula 1: Ιση μεταχείριση υπόσχεται η McLaren

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 15:41
UPD:16:07

(Πηγή: www.mclaren.com)

A- A A+

Αυτό τουλάχιστον υποσχέθηκε στον Σέρζιο Πέρεθ ο Μάρτιν Γουΐτμαρς, υπογραμμίζοντάς του ότι θα έχει ίση μεταχείριση με τον Βρετανό teammate του.

Κατά την πρώτη επίσκεψή του Μεξικανού πιλότου τις εγκαταστάσεις της McLaren στη Βρετανία, ο επικεφαλής της ομάδας, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει διαχωρισμός των δύο πιλότων και πως πολιτική της ομάδας είναι να φέρεται το ίδιο και στους δύο.

Παραδέχθηκε επίσης, πως λόγω της μακροχρόνιας παρουσίας του Μπάτον στην ομάδα και της πολύτιμης εμπειρίας του, ο Βρετανός θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο θα φανεί ιδίως στην αρχή της χρονιάς, όταν ο Πέρεθ θα προσπαθεί να προσαρμοστεί.

«Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν αυτόν τον διάλογο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Τζένσον έχει το πλεονέκτημα αναφορικά με το ότι γνωρίζει την ομάδα, έχει την εμπειρία και έχει υπάρξει παγκόσμιος πρωταθλητής. Επομένως έχει πολλά να κάνει αλλά είναι ένας εξαιρετικός πιλότος. Ο Τζένσον είναι όμως και γενναιόδωρος. Τον ξέρω πολύ καλά, θα είναι γενναιόδωρος στον χρόνο του, στην άποψή του, στην καθοδήγησή του, αλλά όταν θα βγουν από το γκαράζ, ο Τζένσον θα θέλει να κερδίσει τον Σέρζιο και ο Σέρζιο τον Τζένσον.

Αυτή είναι η δυναμική που έχουμε στην ομάδα μας. Μερικές φορές μπορεί και να δημιουργεί προβλήματα, αλλά σίγουρα θα έχουν ίση μεταχείριση, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούμε. Πιστεύω ότι αυτή η δυναμική, αυτός ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα είναι καλός. Εδώ βρισκόμαστε για να κερδίζουμε παγκόσμια πρωταθλήματα, επομένως και οι δύο πιλότοι θα θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό. Σίγουρα και οι δύο πιλότοι συνεισφέρουν στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών αλλά στα κρυφά –ή όχι- και οι δύο τρέφουν τη φιλοδοξία να είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές εφέτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Γουΐτμαρς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η πίεση πάνω στον νεοαποκτηθέντα Πέρεθ είναι μεγάλη.

«Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε τα μονοθέσια μας. Είναι πολύ νέος, πολύ ταλαντούχος και αυτό είναι πολύ θετικό. Στο παρελθόν είχαμε την τύχη να πάρουμε νέους πιλότους όπως ο Λιούις Χάμιλτον και ο Μίκα Χάκινεν και να τους μετατρέψουμε σε παγκόσμιους πρωταθλητές. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει αυτό και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πίεση στο Σέρζιο για να αποδώσει, αλλά μέχρι στιγμής με έχει εντυπωσιάσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέρεθ έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει με τον προσομοιωτή της McLaren, πριν πάρει στα χέρια του το νέο μονοθέσιο της Βρετανικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις