ΣΥΡΙΖΑ: Φοροεπιδρομή χωρίς προηγούμενο

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 16:14
A- A A+

«Ταφόπλακα» των όποιων ψηγμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης είχαν απομείνει χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «φοροεπιδομή χωρίς προηγούμενο» σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «οι κεφαλικοί φόροι, τα χαράτσια, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η φοροτιμωρία όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, το νέο φορολογικό από τη μια μεριά επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, μέσω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, των φοροαπαλλαγών, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά, και από την άλλη χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ φόρους στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στις μεγάλες εταιρείες και στους «έχοντες και κατέχοντες».

«Όσο δε για τους φοροφυγάδες και πρωτίστως τους μεγαλοφοροφυγάδες δεν υπάρχει καμία ρύθμιση, κανένα μέτρο, καμία ποινή», τονίζει.

Ζητεί τέλος να καταγραφεί ο συσσωρευμένος πλούτος μέσω του περιουσιολογίου και να φορολογηθούν ουσιαστικά η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή