Formula 1: Συνεχίζει με τη Ferrari ο Ζενέ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 16:27

O 38χρονος Ισπανός πιλότος με τον συμπατριώτη του, Φερνάντο Αλόνσο.

A- A A+

O 38χρονος πλέον Ισπανός πιλότος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη δοκιμαστή στη Scuderia, όπως αναφέρουν Ελβετικά δημοσιεύματα.

Παρά το γεγονός ότι συμμετέχει με την ομάδα της Audi σε αγώνες αντοχής, αλλά και ότι έχει αναλάβει χρέη σχολιαστή F1 για την Ισπανική τηλεόραση, Antena 3, o Ζενέ αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ferrari. Αν και επίσημος δοκιμαστής της Scuderia για το 2012 ήταν ο Ζιλς Μπιανκί, ο Ισπανός πιλότος επικεντρώνεται περισσότερο σε ό,τι έχει να κάνει με τους χορηγούς και τον προσομοιωτή.

«Είναι τιμή μου που μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι στη Ferrari. O στόχος μου είναι ξεκάθαρος, θέλω να βοηθήσω τη Ferrari και τον Φερνάντο Αλόνσο να έχουν ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίσει», ανέφερε ο Ισπανός πιλότος, ο οποίος ανήκει στη δυναμικό της ομάδας του Μαρανέλο από τον Νοέμβριο του 2004.

Ο Ζενέ έτρεξε για δύο χρόνια στην Formula 1, το 1999 και 2000 με την ομάδα της Minardi για να αναλάβει στη συνέχεια χρέη δοκιμαστή, αρχικά στη Williams (το 2001) και στη συνέχεια στη Ferrari (από το 2004). Νωρίτερα, όταν βρισκόταν στη Williams, είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Ραλφ Σουμάχερ στο Ιταλικό GP το 2003 όπου είχε τερματίσει πέμπτος, αλλά και στους αγώνες της Γαλλίας και της Βρετανίας την επόμενη χρονιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις