WRC: To νέο Fiesta WRC της M-Sport

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 17:03
UPD:06/04/2013 22:05

(Πηγή: www.facebook.com/msportrally)

A- A A+

Το νέο Ford Fiesta WRC αναμένεται να αγωνιστεί και στα 13 ράλι εφέτος. Στο τιμόνι του θα βρίσκονται οι Μανς Οστμπεργκ, Ευγκένι Νόβικοφ και Τιερί Νουβίλ, αλλά και για μερικούς αγώνες ο Νάσερ Αλ-Ατίγια.

Μία άκρως δηλαδή νεανική ομάδα, αλλά πολύ δυνατή που θα στηριχθεί και στην πολύτιμη εμπειρία του οδηγού από το Κατάρ.

Η Μ-Sport και ο επικεφαλής της Μάλκολμ Γουΐλσον δυσκολεύτηκαν αρκετά μέσα στον χειμώνα, μετά την απόφαση αποχώρησης της Ford από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τελικά, η συμφωνία με το Κατάρ ήταν σωτήρια για αυτούς κι έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το «παρών» και εφέτος.

«Οι τελευταίοι τρεις μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι της επιχειρηματικής μου ζωής. Οι μειωμένες επενδύσεις από την Ford προφανώς πίεσαν αρκετά την ομάδα να αναζητήσει επιπλέον επενδύσεις. Πλέον έχουμε το Κατάρ, το οποίο κάλυψε ένα μεγάλο κενό. Εχουμε ακόμη δρόμο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μερικά καλά αποτελέσματα και αυτό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον», δήλωσε ο Μάλκολμ Γουΐλσον.

Πρώτος στόχος για τον νεοαποκτηθέντα Οστμπεργκ, μετά την πολύ καλή περυσινή χρονιά είναι η νίκη. «Το αυτοκίνητο έχε πολύ καλή αίσθηση. Το δοκίμασα δυόμισι ημέρες τον Δεκέμβριο και την τελευταία ημέρα δοκιμών πριν φύγουμε για το Μόντε Κάρλο αύριο. Αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία και όλοι εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να πετύχουμε. Πρώτος μου στόχος είναι να ξεκινήσω να κερδίζω αγώνες. Κατά την διάρκεια της χρονιάς ίσως και να χρειαστεί να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, αλλά στην αρχή το μόνο που θέλουμε είναι να φέρουμε καλά αποτελέσματα και να κερδίζουμε», δήλωσε ο νεαρός Νορβηγός οδηγός.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις