Public Issue: Μεταστροφή του κλίματος υπέρ της ΝΔ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 21:19
UPD:22:26

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 29% έναντι 28,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Προβάδισμα κατά 0,5% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2013.

Πιο αναλυτικά, στη εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 29% έναντι 28,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου, η ΝΔ καταγράφει άνοδο τριών ποσοστιαίων μονάδων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Την ίδια ώρα, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 44% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 39%. Ωστόσο η διαφορά των δύο κομμάτων καταγράφει θεαματική πτώση καθώς το Δεκέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 60% και η ΝΔ 29%.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, μετά τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και τέλος το ΚΚΕ με 5,5%.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, όλοι πλην του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη, καταγράφουν πτώση. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προηγείται με 51%, ακολουθεί ο αρχηγός της ΝΔ με 45%, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με 37%, ο Πάνος Καμμένος με 32%, η Αλέκα Παπαρήγα με 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 16%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας αυξλησει τα ποσοστά του κατά πέντε μονάδες στο 48%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος, μετά τον «Κανέναν» (25%), με ποσοστό 24% έχοντας μειώσει τα ποσοστά του κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Τέλος το 40% υποστηρίζει ότι καλύτερη κυβέρνηση είναι μία με τη συμμετοχή των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το 38% απαντά μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το 19% «καμια από τις δύο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή