Αντώνης Σαμαράς: Και η Κύπρος θα τα καταφέρει

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 13:20
UPD:19:06

«Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω πραγματικά ότι όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

A- A A+

Την πεποίθηση ότι και η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Λεμεσό.

«Μετά την Ελλάδα και η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά μέσα από τους αιώνες ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε, τελικά, με επιτυχία... Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω πραγματικά ότι όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Πρωθυπουργός λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου. «Αυτό», πρόσθεσε, «θα είναι το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή, από εδώ και πέρα, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, προκειμένου ακριβώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια».

Α. Σαμαράς: Και η Κύπρος θα τα καταφέρει

Α. Σαμαράς: Και η Κύπρος θα τα καταφέρει

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον ιρλανδό ομόλογό του και προεδρεύοντα αυτό το εξάμηνο στο Συμβούλιο της ΕΕ, Έντα Κένι, ο οποίος αναμένεται στο προσεχές διάστημα να επισκεφθεί την Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος χρειάζεται την αρωγή των εταίρων της

Η Σύνοδος ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, Νίκο Αναστασιάδη, να εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εργασίες της.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, στη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι τόσο κατά τις εργασίες της Συνόδου όσο και στις κατ' ιδίαν επαφές του έθιξε τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Κύπρο και ζήτησε τη στήριξη και αλληλεγγύη του ΕΛΚ.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα του ΔΗΣΥ να λάβει και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας και για τη δημιουργία προοπτικών για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Υπογράμμισε επίσης πως η Κύπρος έχει προοπτικές και μπορεί να τα καταφέρει, αλλά χρειάζεται και την αρωγή των ευρωπαίων εταίρων της για να αποφύγει βραχυπρόθεσμους, αλλά πολύ σοβαρούς κινδύνους. Τόνισε δε πως αναφορές σε θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή κυπριακού φορολογικού παραδείσου είναι εντελώς άδικες και υπερβολικές.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε τέλος πως «η θετική στάση του ΕΛΚ είναι δεδομένη», ενώ χαρακτήρισε τη Σύνοδο, «ευκαιρία για την επανατοποθέτηση της Κύπρου στην καρδιά της Ευρώπης μαζί με τους φυσικούς της συμμάχους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή