«Λίστα Λαγκάρντ»: Κάλπες ανά πρόσωπο ζητεί η Αλέκα Παπαρήγα

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 14:30
UPD:14:30

Μιλώντας στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης επί του φορολογικού νομοσχεδίου, η κ. Παπαρήγα κάλεσε την συγκυβέρνηση να μη μεθοδεύσει κατά την επικείμενη συζήτηση να στήσει τρεις αντί για τέσσερις κάλπες στη Βουλή.

A- A A+

«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, το ενδεχόμενο να γίνει η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με τρεις κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις των κομμάτων.

Μιλώντας στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης επί του φορολογικού νομοσχεδίου, η κ. Παπαρήγα κάλεσε την συγκυβέρνηση να μη μεθοδεύσει κατά την επικείμενη συζήτηση να στήσει τρεις αντί για τέσσερις κάλπες στη Βουλή. «Μεθοδεύεται να πάει η Βουλή σε ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ με έναν τρόπο που υπάρχει κίνδυνος να μη βγει αποτέλεσμα. Αν βάλετε κάλπη ανά πρόταση κόμματος και όχι ανά πρόσωπο, το πράγμα μπερδεύεται πολύ. Υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει προανακριτική ούτε για τον Παπακωνσταντίνου», σημείωσε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε στη συνέχεια τα κόμματα να μην επιτρέψουν να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πακέτο των επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο εισάγεται προς επεξεργασία αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ψηφίζεται σε μια συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι κανείς δεν πάει να αγοράσει κάτι που πάει για πτώχευση. «Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα συμφέροντα των 3.200 εργαζομένων και των 72.000 μικρομετόχων. Διότι Ταμιευτήριο και μικρομέτοχος είναι το ίδιο πράγμα», είπε.

Όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο, η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει στην τήρηση αποδείξεων σε ποσοστό 25% επί των εισοδημάτων, εξαιρεί όμως από αυτές τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ είναι έξοδο πολυτελείας; Αν δεν έχουμε τις αποδείξεις της ΔΕΗ πως θα τις μαζέψουμε τις αποδείξεις; Με τα μπρόκολα και τα λάχανα; Δεν μπορεί να βγάζετε έξω τα έξοδα πρώτης ανάγκης. Θα πάμε στη λάμπα πετρελαίου; Εδώ και με μηδέν έσοδα, αν έχει ένα σπίτι θα πληρώσει 1.200-1.500 ευρώ», παρατήρησε.

Αναφερόμενη τέλος στο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης, σημείωσε: «Φωνάζετε να μην κόβει ο λαός τα δένδρα για να ζεσταθεί γιατί είναι σε βάρος του περιβάλλοντος. Όποιος έχει δένδρο στο σπίτι του είναι προνομιούχος. Εγώ άμα είχα παιδιά και εγγόνια θα έκοβα και τα δέντρα για να ζεσταθούν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή