Ανεργία: Ανακατανομή πόρων ΕΣΠΑ ζητούν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 15:26

A- A A+

Την ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετά και το νέο ρεκόρ που κατέγραψε η ανεργία στη χώρα, σκαρφαλώνοντας στο 26,8% http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2271134 .

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαία την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και επιβεβλημένες την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση όλων των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και την άμεση επεξεργασία στοχευμένων νέων προγραμμάτων που θα αφορούν ειδικά νέους ανέργους και ανέργους 45 ετών και άνω.

Όπως εξάλλου επισημαίνει, απαραίτητη είναι και η επαναλειτουργία της κοινής ιστοσελίδας των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, που δημιουργήθηκε το 2011, για την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων και την διαφάνεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά υπογραμμίζει ότι παράλληλα με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού προτύπου, είναι αναγκαίος ο άμεσος αναπροσανατολισμός των πόρων του ΕΣΠΑ.

Όπως επισημαίνει, μαζί με τις δράσεις υποστήριξης της απασχόλησης των νέων, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις οικογένειες που δεν έχουν εργαζόμενο ή άλλο εισόδημα και η μεθοδολογία των δράσεων να διασφαλίζει την άμεση υλοποίηση και ένταξη αυτών των ανέργων σε προγράμματα στήριξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή