Formula 1: Χωρίς το «σκαλοπάτι» η νέα Williams

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 15:58
UPD:15:58

A- A A+

Οι κανονισμοί του 2012 που ήθελαν το ρύγχος του μονοθέσιου να έχει χαμηλώσει χωρίς να ακολουθηθεί η ίδια λογική και για το σασί, οδήγησαν τις περισσότερες ομάδες στη λύση του αμφιλεγόμενου εμφανισιακά «σκαλοπατιού», για λόγους αεροδυναμικής κυρίως. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν πέρυσι οι McLaren και Marussia, τα μονοθέσια των οποίων, ομολογουμένως ξεχώριζαν.

Η FIA τελικά αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτή τη λύση φέτος και να επιτρέψει στις ομάδες να την αντικαταστήσουν με ένα ειδικό φέρινγκ. Η Williams θα ακολουθήσει το νέο κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο φετινό της μονοθέσιο, σύμφωνα με τον Βάλτερι Μπότας. Παράλληλα, ο 23χρονος πιλότος αποκάλυψε ότι η FW35 θα είναι μία εξέλιξη της προκατόχου της.

«Σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση, το μονοθέσιο θα είναι περίπου το ίδιο με το περυσινό. Μετά τους νέους κανονισμούς, το «σκαλοπάτι» έχει έρθει σε μία ευθεία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στην εμφάνιση. Το νέο μονοθέσιο είναι μία εξέλιξη του περυσινού. Υπάρχουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στην αεροδυναμική. Προσπαθήσαμε νε επικεντρωθούμε στην επίτευξη περισσότερης πρόσφυσης στις στροφές», δήλωσε ο νεαρός Φινλανδός πιλότος σε κανάλι της χώρας του.

Ο Μπότας προήχθη εφέτος σε κύριο πιλότο της Williams και αναμένεται να εκπροσωπήσει την Βρετανική ομάδα στο γκριντ μαζί με τον Παστόρ Μαλντονάτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις