«Σοκαρισμένη» από τις αποκαλύψεις για τον πατέρα της η Ναστάζια Κίνσκι

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 16:14

Η Ναστάζια Κίνσκι βλέπει στην ετεροθαλή αδελφή της, μια «ηρωίδα» που «απελευθερώθηκε από το βάρος του μυστικού».

A- A A+

Σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της ετεροθαλούς αδελφής της Πόλα, ότι ο πατέρας τους, ηθοποιός Κλάους Κίνσκι, την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των πέντε ετών έως τα 19 της χρόνια, δήλωσε η ηθοποιός Ναστάζια Κίνσκι.

«Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα. Είμαι στο πλευρό της αδερφής μου, την υποστηρίζω. Είμαι βαθιά αναστατωμένη», αναφέρει η Ναστάζια, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Η ηθοποιός επαινεί το κουράγιο και την τόλμη της αδελφής της, η οποία αποκαλύπτει για πρώτη φορά την κακοποίηση που υπέστη σε ένα βιβλίο που θα δημοσιευθεί προσεχώς στη Γερμανία με τον τίτλο «Kindermund» (Τα λόγια ενός παιδιού).

Η Ναστάζια Κίνσκι βλέπει στην ετεροθαλή αδελφή της, μια «ηρωίδα» που «απελευθερώθηκε από το βάρος του μυστικού». Πιστεύει ότι «αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει όλα τα παιδιά, τους εφήβους και τις μητέρες που φοβούνται τον πατέρα τους και καταπίνουν το φόβο, κρύβοντάς τον στην ψυχή τους».

Η μεγαλύτερη αδελφή της, Πόλα, έκανε τις αποκαλύψεις σε συνέντευξή της στο περιοδικό Stern, εν όψει της κυκλοφορίας του βιβλίου της.

Ανέφερε ότι έγραψε το βιβλίο «επειδή δεν μπορώ να αντέξω άλλο το πώς ο άνθρωπος αυτός δοξάζεται κατ' αυτό τον τρόπο ολοένα και περισσότερο, χρόνο με το χρόνο, ήθελα να ξεκαθαρίσω ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος αυτός».

Η ίδια υποστηρίζει πως ο Κίνσκι της έλεγε ότι η συμπεριφορά του είναι κάτι είναι φυσιολογικό και πως «παντού στον κόσμο οι πατέρες το κάνουν αυτό με τις κόρες τους».

Ο Κίνσκι είχε εξερευνήσει τα θέματα της εμμονής και της τρέλας στις ταινίες του, στις οποίες περιλαμβάνονται το «Αγκίρε, η Οργή του Θεού» του Χέρτσογκ, καθώς και η ασπρόμαυρη ταινία «Νοσφεράτου» του ίδιου σκηνοθέτη.

Κέρδισε πολλά κινηματογραφικά βραβεία και η λατρεία στο πρόσωπό του ενισχύθηκε μετά το θάνατό του σε ηλικία 65 χρόνων, το 1991, από καρδιακή προσβολή.

Η Πόλα Κίνσκι δήλωσε πως ο βιασμός της όταν ήταν παιδί την έκανε να παλεύει με συναισθήματα ενοχής και ντροπής στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως ενήλικης. Είπε ακόμη πως ελπίζει ότι το βιβλίο της θα βοηθήσει άλλα θύματα και πρόσθεσε πως «με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, όλοι μας εκτίουμε ποινές ισοβίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή