Κριτική Ντ. Μπακογιάννη στο φορολογικό

«Συνεχίζουμε να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών»
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 16:32

«Δεν συζητάμε μια συνολική, βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Συνεχίζεται μια πρακτική που συντηρεί ένα ασταθές φορολογικό τοπίο. Οικογενειακοί προϋπολογισμοί ανατρέπονται, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει», σημείωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

A- A A+

Τις επιφυλάξεις της για το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο επανέλαβε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στη Βουλή, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης θα πρέπει να γίνουν με πιο αποδοτικό τρόπο.

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε τα «αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα» του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη μεταστροφή των απόψεων των εταίρων για την Ελλάδα, την αρχή αποπληρωμής των κρατικών υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα και της όποιας ρευστότητας παρατηρείται στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε, «συνεχίζουμε να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών». «Δεν συζητάμε μια συνολική, βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Συνεχίζεται μια πρακτική που συντηρεί ένα ασταθές φορολογικό τοπίο. Οικογενειακοί προϋπολογισμοί ανατρέπονται, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει», σημείωσε.

Η βουλευτής τόνισε ότι χρειάζεται να πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ακριβώς «γιατί το κράτος θα πρέπει να εισπράξει περισσότερα».

Ζήτησε τέλος εκ νέου πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, προβλέποντας πως με τις επιστροφές φόρου στο πετρέλαιο και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ε.Ε. για την περιβαλλοντική ρύπανση από τα τζάκια, «η σούμα για το κράτος θα είναι αρνητική».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή