Επιστολή Ρουσόπουλου στο ΕΣΡ για το TEMPO

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 18:05
A- A A+

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ρουσόπουλος, για την χρησιμοποίηση της συχνότητας του TEMPO και την εκπομπή νέου σήματος (Neo) http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/14/833131.htm , απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη, την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες ημέρες, στη θέση και από τη συχνότητα εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού TEMPO, μεταδίδεται πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα με διαφορετικό διακριτικό σήμα εκπομπής (Neο).

Θα ήθελα να πληροφορηθώ, εάν, μέσα στο πλαίσιο του υποχρεωτικού καθημερινού τακτικού ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και ειδικότερα των προγραμμάτων τους, συνεργάτες σας ή και εσείς ο ίδιος εντοπίσατε ότι από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού TEMPO αναμεταδίδεται τηλεοπτικό πρόγραμμα με διακριτικό σήμα Neο. Σήμα διαφορετικό από αυτό που έχει εγκρίνει το ΕΣΡ για τον τηλεοπτικό σταθμό TEMPO.

Εάν πράγματι, όπως θέλω να πιστεύω, έχει εντοπιστεί το νέο σήμα, έχει κληθεί ο φορέας της άδειας του ΤΕΜPO να παράσχει εξηγήσεις για τη μεταβολή του σήματος αυτού;

Εάν ο φορέας δήλωσε αναστολή εκπομπών, σε εκτέλεση απόφασης του ΕΣΡ για την ανάκληση της αδείας του, τότε το ΕΣΡ και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών προέβησαν, σύμφωνα με το νόμο και τις υποχρεώσεις τους, σε γνωστοποίηση προς το Υπουργείο Τύπου, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, προς τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές ότι κάποιος εκπέμπει παράνομα, από τη συχνότητα που κατείχε ο τηλεοπτικός σταθμός TEMPO;

...Θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις ενέργειες σας».

Προτεινόμενα για εσάς