Βενεζουέλα: Σταθερή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η υγεία του Τσάβες

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 06:51
UPD:06:51

A- A A+

Σταθερή είναι σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών της Βενεζουέλας, η κατάσταση της υγείας του προέδρου Τσάβες.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιλέγκας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας που νοσηλεύεται από τις 11 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Κούβας, «κρίνεται ιατρικά σταθερή».

Η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Καράκας για την υγεία του 58χρονου Τσάβες δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου και έκανε λόγο για «αναπνευστική ανεπάρκεια» μετά από «σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων».

Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να διαδηλώσουν στο Καράκας την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί επισήμως η ορκωμοσία του νικητή των εκλογών για τη νέα προεδρική θητεία. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο ο Τσάβες να μην βρίσκεται στο Καράκας την ημέρα της ορκωμοσίας.

Σε σχετικό σχόλιό της, η Εκκλησία της Βενεζουέλας έκρινε "ηθικά απαράδεκτο" να παραβιάζεται το Σύνταγμα "για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου".

Την Κυριακή, ο κύριος αντίπαλος του Τσάβες, ο Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των προθέσεων της κυβέρνησης. Ωστόσο κανείς από το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν όρισε ημερομηνία ή τόπο για την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή