Formula 1: Διαψεύδει η Ferrari

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 13:19
UPD:13:19

Πέρυσι, η Scuderia είχε αναγκαστεί να παρουσιάσει την F2012 μέσω του διαδικτύου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

A- A A+

Εκπρόσωπος της Scuderia με δήλωσή του στο GPUpdate.net αρνήθηκε το γεγονός αυτό αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα προβούμε σε ανακοίνωση, μόλις η ημερομηνία αποφασιστεί».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιταλικού περιοδικού Autospint, η εταιρεία του Μαρανέλο επρόκειτο να παρουσιάσει στις εγκαταστάσεις της και μέσω ίντερνετ (στις αρχές Φεβρουαρίου), το νέο της μονοθέσιο που φέρει προς το παρόν την κωδική ονομασία 664 και επισήμως θα λέγεται F2013.

Πέραν της ημερομηνίας που διαψεύστηκε, αν ισχύσει αυτό το σενάριο, τότε θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Scuderia επιλέγει το διαδίκτυο για να δώσει στα φώτα της δημοσιότητας το νέο της μονοθέσιο. Πέρυσι είχε εξαναγκαστεί να ακολουθήσει αυτή τη λύση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι σχετικές πάντως, επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Ιταλικής εταιρείας (Wrooom) την προσεχή Κυριακή.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων

Το περιοδικό Autospint δεν αρκέστηκε μόνο στη δημοσίευση της ημερομηνίας για την Ferrari, αλλά προέβη και σε άλλες αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά άλλες ομάδες.

Ετσι, η Williams θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο, την FW35, την πρώτη ημέρα των πρώτων χειμερινών δοκιμών των ομάδων, στις 5 Φεβρουαρίου, στην πίστα της Χερέθ. Την ίδια ημερομηνία και το ίδιο μέρος επέλεξε και η Toro Rosso για την STR8.

Η αποκάλυψη του Γκροσεάν

Μπορεί η Lotus να τηρεί σιγήν ιχθύος για το νέο της μονοθέσιο, αλλά ο Ρομάν Γκροσεάν φρόντισε να «προδώσει» τις προθέσεις της ομάδας του Ενστοουν. Ο Γάλλος πιλότος αποκάλυψε ότι η παρουσίαση του νέου μονοθέσιο αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, πριν δηλαδή από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές στην Ισπανία.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δύο πιλότοι της ομάδας θα μοιραστούν το χρονικό διάστημα των χειμερινών δοκιμών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν για μένα, εντατική προπόνηση με την παρουσίαση του μονοθεσίου στα τέλη του μήνα. Στη συνέχεια θα έχω έξι ημέρες δοκιμών το Φεβρουάριο και πάλι στο τέλος της διαδικασίας, τον Μάρτιο, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις