Συνεργείο του Mega συνελήφθη στην Τουρκία για προπαγάνδα

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 20:56
A- A A+

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή το διοικητικό συμβούλιο της παρακολούθησε την περιπέτεια και δοκιμασία των απεσταλμένων του Mega, Γιάννη Κανελλάκη, δημοσιογράφου, και Ανέστη Μουτάφη, οπερατέρ, στην Τραπεζούντα.

Το δ.σ. καταγγέλλει τη σύλληψή τους, που έγινε στις 6 Οκτωβρίου 2003, από ένοπλους Τούρκους στρατιώτες, τη μεταφορά τους σε στρατιωτικές μονάδες και την κράτησή τους επί δύο ημέρες, την απαγόρευση της επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές, και την κατάσχεση μέρος του δημοσιογραφικού υλικού.

Ο επικεφαλής της αποστολής, Γιάννης Κανελλάκης, κατηγορήθηκε ως ύποπτος για προπαγάνδα σε βάρος του τουρκικού κράτους και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Τα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα μετά από παρεμβάσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη και της ΕΣΗΕΑ.

Για ψευδείς μεταρρυθμίσεις καταγγέλλει την Τουρκία η Ευρω-Αρμενική Ομοσπονδία στις Βρυξέλλες, επικαλούμενη το επεισόδιο που όπως αναφέρει, «επιβεβαιώνει ότι το τουρκικό κράτος δεν έχει μεταβάλει καθόλου τις αντιλήψεις του για την ελευθερία της έκφρασης».

Προτεινόμενα για εσάς