MotoGP: Χέρι - χέρι Yamaha - Monster Energy

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 14:03

A- A A+

Η Monster αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, χωρίς αυτό βέβαια, να επηρεάζει διόλου τη συνεργασία της με την «δορυφορική» Yamaha Tech 3, η οποία παραμένει ως έχει.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία Monster Energy θα είναι βασικός χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της Ιαπωνικής εταιρείας μαζί με την Eneos. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το διακριτικό σήμα της να υπάρχει τόσο στις μοτοσικλέτες και τον εξοπλισμό της ομάδας όσο και στο ρουχισμό των δύο αναβατών της Χόρχε Λορένθο και Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο δεύτερος έχει προσωπική συμφωνία με την MEC, η οποία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα είναι συμπληρωματική στη συμφωνία της Yamaha με την Monster. Σε ό,τι αφορά στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2012, έχει μία προσωπική δέσμευση με την εταιρεία, την οποία η Yamaha συμπεριέλαβε στη συμφωνία. Η αλήθεια είναι ότι η εργοστασιακή Ιαπωνική ομάδα αναγκάστηκε να εξαγοράσει το συμβόλαιο του ισπανού αναβάτη με την RockStar, έτσι ώστε να μεταπηδήσει στην Monster. Kαι αυτό για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ των δύο ανταγωνιστριών εταιρειών.

Ο επικεφαλής της Yamaha Motor Racing Λιν Γιάρνις δήλωσε για την επίτευξη της σχετικής συμφωνίας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη συνεργασία των Yamaha – Monster Energy. Η Monster Energy είναι ήδη σημαντικός συνεργάτης της Yamaha σε κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες σε τοπικά αλλά και διεθνή πρωταθλήματα Motocross, Supercross, Εντούρο και Superbikes. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι επίσης ο βασικός χορηγός της ομάδας Tech 3 της Yamaha. Η επέκταση στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha είναι κάτι το λογικό και προσθέτει κύρος στο πρόγραμμα.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος επιτρέπει στις Yamaha και Monster Energy να συνεργαστούν ακόμη περισσότερο πάνω στην εξέλιξη των αγωνιστικών τους προγραμμάτων, να εξελίξουν οδηγικά ταλέντα και να συνεχίσουν να είναι επιτυχημένες σε όλους τους τομείς των αγώνων μοτοσικλέτας.

Σε ό,τι αφορά στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, αυτή η νέα συνεργασία θα φέρει περισσότερη «ενέργεια» στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα και η Monster Energy θα είναι εξαιρετικός υποστηρικτής στην περαιτέρω προώθηση της ομάδας μας και της απόδοσης των αναβατών μας παγκοσμίως».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις