Παραπομπή και των Παπανδρέου - Παπαδήμου ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 14:33
UPD:19:48

Η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεδρίασε σήμερα με αντικείμενο την έγκριση της πρότασης του κόμματος για την παραπομπή των δύο πρώην πρωθυπουργών και των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών.

A- A A+

Την παραπομπή σε προανακριτική των Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζητούν με πρότασή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η πρόταση που αφορά τις κατηγορίες της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσει να στηρίξει την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να συμπληρωθούν οι 30 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, μετά τα όσα είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την υπόθεση.

«Ο λαός αυτή τη στιγμή απαιτεί απόδοση δικαιοσύνης και πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού και πατριωτικού τόξου να ενωθούν. Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια», είπε ο κ. Καμμένος, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρότασή του. Προσέθεσε ότι το κόμμα του θα συνυπογράψει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για σύσταση προανακριτικής, αλλά εκτίμησε πως η πρόταση του κόμματός του καλύπτει όλες τις άλλες προτάσεις. Είπε, επίσης, ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις στήριξης της πρότασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκο Νικολόπουλο και τον ενημέρωσε για την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προσυπογράψει την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Δηλώσεις Π. Καμμένου - Ν. Νικολόπουλου

Δηλώσεις Π. Καμμένου - Ν. Νικολόπουλου

Την απόφασή της να συνυπογράψει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ανακοίνωσε και η Χρυσή Αυγή. «Ενώ ο Σαμαράς καλύπτει τον Βενιζέλο και ο Τσίπρας τον Παπανδρέου, η Χρυσή Αυγή απαιτεί την παραπομπή τους σε προανακριτική και συνυπογράφει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο. Πολιτική κάθαρση τώρα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή