Νέες βολές Ευ. Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 15:15
UPD:17:08

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την κοπή της πίτας του κόμματος, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της ΚΟ το 2013 στη Βουλή.

A- A A+

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την κοπή της πίτας του κόμματος, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της ΚΟ το 2013 στη Βουλή.

Αφού ανέφερε πως η χρονιά ξεκινά φαινομενικά αρνητικά, καθώς, όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση, σημείωσε ότι μπορεί να είναι και ευκαιρία για πολύ θετικούς οιωνούς και όρους. Στη συνέχεια, παραπέμποντας στο μαχαίρι το οποίο κρατούσε για να κόψει την πίτα, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Επομένως, καλού κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι».

Ευ. Βενιζέλος: Kαλού κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι

Ευ. Βενιζέλος: Kαλού κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές πως αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ: «Το λέω αυτό γιατί η στρατηγική που εφαρμόζουν οι φίλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο άξονες: Ο ένας άξονας είναι εκ νέου εγκωμιασμός της βίας κι ο άλλος άξονας είναι η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος».

Στον ίδιο τόνο και αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε ο πολιτικός σχηματισμός για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «γι' αυτό είδαμε κι ένα κείμενο χτες, που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ είναι σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία».

Κατά την κοπή της πίτας, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης εργασίας, το «φλουρί» κέρδισε υπάλληλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας της ΚΟ του κόμματος συζητήθηκε σειρά θεμάτων, όπως το φορολογικό, το επικείμενο συνέδριο, καθώς και ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Όσον αφορά στο φορολογικό, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή την Πέμπτη κατά τη σχετική συζήτηση, στην οποία αναμένεται να μιλήσει τόσο για «απαραίτητες» βελτιώσεις στο νομοθέτημα, όσο και για την τροπολογία του κινήματος για τις ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, σύμφωνα με της ίδιες πηγές, ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κατ´ ανάγκη αποσπασματικό» και πως «συνεπώς πρέπει να συνδεθεί με το ολοκληρωμένο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, να αναδειχθούν τα προγεφυρώματα που έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος».

Αναφορικά με την παρακολούθηση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι το κόμμα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με υπουργεία και μεγάλους φορείς, υπενθυμίζοντας παράλληλα χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τη διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και τη θέση που έχει διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, «που λαμβάνει υπόψη τις αγωνίες της κοινωνίας, τη μείωση των εσόδων του κράτους και το περιβαλλοντικό-υγειονομικό ζήτημα».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε σχετικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου, ότι η ΚΟ «πρέπει να είναι πρωτοπόρος στα θέματα της προσυνεδριακής προετοιμασίας» και πως «πρέπει να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές για να συνταχθούν τα κείμενα και να τροφοδοτηθεί ο προσυνεδριακές διάλογος».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή