Ζ. Λόπεθ: Θέλω πιλότους και όχι ρομπότ

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 15:24
UPD:15:24

A- A A+

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να έχει στην Lotus ρομπότ αλλά πιλότους.

«Ημουν σίγουρος ότι θα κατέληγε κάπως έτσι, ο Ραϊκόνεν κατέλαβε μεγάλη προσπάθεια, η οποία συνδυασμό με το ταλέντο του, χάρισαν τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Στην ομάδα μας νιώθει ότι ασχολείται με ό,τι είναι το πιο σημαντικό και τον υπόλοιπο χρόνο είναι ελεύθερος, για αυτόν τον λόγο βρήκε την ισορροπία. Συνομιλώ μαζί του κάθε εβδομάδα. Νιώθει καλά και είναι πολύ ενθουσιασμένος. Θέλω πιλότους και όχι ρομπότ», τόνισε ο πρόεδρος της Lotus, ο οποίος παράλληλα υπερασπίστηκε τον Ρομάν Γκροσεάν.

«Υπήρξαν τέσσερις πιλότοι με περισσότερες ποινές από αυτόν κατά την διάρκεια της χρονιάς, αλλά παρόλα αυτά, συμμετείχαν κανονικά σε όλους τους αγώνες, ενώ ο Γκροσεάν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το ιταλικό GP. Επιπλέον, έχει δείξει ότι είναι ένας γρήγορος πιλότος και περιμένω πολλά από αυτόν εφέτος».

Η ομάδα του Ενστοουν διένυσε το 2012 μία πολύ επιτυχημένη χρονιά καθώς με την πολύτιμη βοήθεια των πιλότων της και κυρίως του Κίμι Ραϊκόνεν, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση στους κατασκευαστές. Παράλληλα, η μοναδική νίκη του Φινλανδού και οι δέκα συνολικά παρουσίες στο βάθρο (και των δύο πιλότων της), απέφεραν οικονομικά οφέλη για την ομάδα μέσω σημαντικών χορηγιών όπως η Microsoft και η Unilever. Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα η συμφωνία για εφέτος με την Coca-Cola, η οποία επιθυμεί μέσω της Lotus να προωθήσει στην F1 το ενεργειακό της ποτό «Burn».

Ο Λόπεθ παραδέχθηκε ότι εξέταζε την προοπτική πώλησης ενός μικρού ποσοστού μετοχών της Lotus, αλλά τελικά αποφάσισε να μην το επιχειρήσει. Η Βρετανική ομάδα ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Genii Capital, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιον και τον Ερικ Λουξ.

«Όταν αγοράσαμε την ομάδα είχαμε το 75% των μετοχών και τότε προχωρήσαμε στο 100%. Ανέκαθεν ωστόσο, υποστηρίζαμε ότι εάν υπήρχαν επενδυτές που θα ήθελαν να εισέλθουν αγοράζοντας μετοχές, είμαστε έτοιμοι. Δεν ήθελα ποτέ να πουλήσω την ομάδα, διότι για εμένα και την Genii Capital, η F1 είναι μία καλή βάση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Με τους χορηγούς μας δεν συζητάμε μόνο την διαφήμιση που αφορά στο μονοθέσιο, αλλά και ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πεδίο», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι καλή αλλά ωστόσο δεν διαθέτει προϋπολογισμό ανάλογο των Red Bull, Ferrari και McLaren.

Ηδή, όπως αναφέρεται η Lotus βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική βιομηχανία Honeywell για τη σύναψη συμφωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις