Ανακατάληψη της βίλας Αμαλία

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 08:06
UPD:09:04

Περίπου 80 άτομα κατέλαβαν και πάλι τα ξημερώματα τη βίλα Αμαλία αιφνιδιάζοντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε έξω από το κτήριο για φύλαξη.

A- A A+

Περίπου 80 άτομα κατέλαβαν και πάλι τα ξημερώματα τη βίλα Αμαλία, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν, αιφνιδιάζοντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε έξω από το κτήριο για φύλαξη. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ετοιμάζονται να επέμβουν στη βίλα. Κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, εισέβαλαν στο κτήριο, απωθώντας τη διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ έχουν ρίξει χημικά και μέσα στο κτήριο, ωστόσο οι καταληψίες παραμένουν και έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη Βίλα.

NAFTEMPORIKI.GR

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περίπου 30 άτομα έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας, ωστόσο δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο, καθώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση του κτηρίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. να πυροδοτεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός του κτηρίου είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή