Formula 1: 19 αγώνες με το Νίρμπουργκρινγκ

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:36
UPD:13:40

A- A A+

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι γίνονται προσπάθειες το Γερμανικό GP να διεξαχθεί στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, αποκλείοντας στην ουσία το Χόκενχαϊμ.

Οι διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους της Γερμανικής πίστας έχουν ήδη ξεκινήσει και μία επικείμενη συμφωνία θα μπορούσε ίσως να επιτευχθεί και μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

«Καλό θα ήταν να είναι το Νίρμπουργκρινγκ και προσπαθούμε να το επιτύχουμε. Συζητώ ήδη μαζί τους», δήλωσε ο 82χρονος Βρετανός, ο οποίος προσπαθεί να δώσει το «φιλί της ζωής» στην Γερμανική πίστα.

Τα οικονομικά όμως προβλήματα που υπάρχουν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντας στην υπογραφή της συμφωνίας. Η συγκεκριμένη πίστα ανήκει κατά 90% στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της διαμάχης μεταξύ της ιδιοκτησίας και της εταιρείας που την διαχειρίζεται, τη NAG (Nuerburgring Automotive GmbH) για το κόστος ενοικίασης.

Οι κρατικές αρχές ωστόσο δέχονται μεγάλη πίεση να λειτουργήσει και πάλι η πίστα μετά την επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του συγκεκριμένου αγωνιστικού και ψυχαγωγικού πάρκου.

Ο διευθύνων σύμβουλος ωστόσο της πίστας, που αναμένεται να τεθεί σε πλειστηριασμό μέσα στην χρονιά, Τόμας Σμιντ, τόνισε τον περασμένο Νοέμβριο στο Reuters ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την NAG και για το 2013, ανεξαρτήτως της οικονομικής διαφωνίας.

Ο Γερμανικός αγώνας μετακινήθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα για τις 7 Ιουλίου, αφήνοντας μία «τρύπα» στις 21 του ίδιου μήνα. Ολοι έλεγαν ότι επρόκειτο να προστεθεί ένα ακόμη GP για να καλυφθεί το Νιου Τζέρσεϊ που αναβλήθηκε για το 2014. Ακούστηκαν αρκετές προτάσεις – φήμες με την Τουρκία και την Αυστρία να μονοπωλούν τα δημοσιεύματα.

Τελικά και οι δύο αποκλείστηκαν από την τελική επιλογή με αποτέλεσμα οι φετινοί αγώνες να φτάνουν τους 19, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιον τον Εκλεστοουν. Το Αυστριακό GP δεν επελέγη λόγω έλλειψης ξενοδοχείων. «Πολύ λίγα ξενοδοχεία. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Η πίστα είναι εξαιρετική, οι άνθρωποι πολύ φιλικοί και ευχαριστιέσαι να εργάζεσαι μαζί τους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολύ λίγα ξενοδοχεία στην περιοχή», δήλωσε ο Μπέρνι Εκλεστοουν στην Αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Η Τουρκία είχε βγει πέρυσι από το αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία αντιμετώπιζε ως σήμερα. Όταν μάλιστα είχε γίνει γνωστό μέσω δημοσιευμάτων ότι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να υποδεχθεί το μονοθέσια της Formula 1 το 2013, ο υπουργός αθλητισμού της χώρας απέρριψε κατηγορηματικά την προοπτική κρατικής βοήθειας, λέγοντας ότι αυτό το εγχείρημα αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις