Κατατέθηκε η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για προανακριτική

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 15:26
UPD:15:26

Στις δηλώσεις του, ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ που τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, αλλά και των ευθυνών των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, που «ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη».

A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφορά τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Την πρόταση που συνυπογράφουν συνολικά 37 βουλευτές -οι 18 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 της Χρυσής Αυγής και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος- παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ που τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, αλλά και των ευθυνών των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, που «ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2270750 .

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου να στηρίξουν την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που όπως είπε, αποτελεί απαίτηση του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «να αποφασίσουν εάν θα εκτελέσουν την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συγκαλύψει τον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου και τον σημερινό συνέταιρό του αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου». Θα πρέπει να αποφασίσουν, παρατήρησε με νόημα, εάν θα στηρίξουν τον κ. Σαμαρά ή τη θέληση των ψηφοφόρων τους.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής των δύο πρώην πρωθυπουργών, παρά την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπογράψει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο, ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε τρεις φορές με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της προανακριτικής. Με δεδομένη μάλιστα την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το παρελθόν, να προσέλθει και να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Καπερνάρος χαρακτήρισε ανεξήγητη τη σημερινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όχι εμμονή και επιμονή, αλλά ούτε αναφορά στον κ. Παπανδρέου» δεν περιλαμβάνει.

Τέλος, ο κ. Καμμένος ζήτησε τη στήριξη και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων, όπως είπε, με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή