Formula 1: «Πρώτη» του Πέρεθ στη McLaren

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 16:37

(Πηγή: www.mclaren.com)

A- A A+

Ο νεαρός Μεξικανός πιλότος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του και τόνισε ότι θέλει να μάθει από τον teammate του Τζένσον Μπάτον αλλά και να τον κερδίσει.

Ο Πέρεθ επισκέφθηκε με μία εντυπωσιακή πορτοκαλί MP4-12C cabrio, το Τεχνολογικό κέντρο της McLaren και έγινε δεκτός από το νέο του αφεντικό τον Μάρτιν Γουΐτμαρς. Όπως τόνισε έρχεται σε μία ομάδα, η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της F1 και πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές. Παράλληλα, δήλωσε ότι πλέον έγινε ένα όνειρό του πραγματικότητα.

«Μόλις περνάς αυτή την πόρτα, βλέπεις όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα και αυτά τα εξαιρετικά μονοθέσια. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία και αυτό σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Το γεγονός ότι μπορώ να οδηγώ για αυτή, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Ο 22χρονος πιλότος αναγνώρισε ότι οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες, αλλά στόχος του εξακολουθεί να παραμένει, όπως είπε, το πρωτάθλημα. Αν καταφέρει, πάντως να κερδίσει έναν αγώνα, θα είναι ο πρώτος Μεξικανός που θα το έχει επιτύχει αυτό, μετά τον Πέδρο Ροντρίγκεζ το 1970 και το Βελγικό GP.

«Είμαι εδώ για να κάνω ό,τι μπορώ, να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε αγώνα, εντός και εκτός μονοθεσίου και να συνεργαστώ με αυτή την υπέροχη οικογένεια της McLaren. Όταν έρχεσαι στην McLaren αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος σου (σ.σ. το πρωτάθλημα). Διαφορετικά δεν θα πρέπει να αποτελείς μέλος της. Ο καθένας εδώ εργάζεται για αυτόν τον σκοπό κι εγώ ήρθα εδώ για να κάνω το ίδιο.

Είναι δύσκολο να θέσω έναν στόχο από την αρχή της χρονιάς. Να σας πω δηλαδή ότι στην Μελβούρνη θα μπορέσω να κερδίσω την πολ ποζίσιον. Αυτό μου είναι πολύ δύσκολο προς το παρόν. Πρώτα από όλα χρειάζεται να περάσουμε την διαδικασία των δοκιμών και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ο Τζένσον κι εγώ. Να έχουμε επίσης ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και τότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στη Μελβούρνη», υπογράμμισε ο Πέρεθ.

Σε ό,τι αφορά στο νέο του teammate, Τζένσον Μπάτον, αναγνώρισε ότι είναι πιο έμπειρος από αυτόν, διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί μαζί του και θα μάθει από αυτόν αλλά υπογράμμισε πως θα ήθελε να τον κερδίσει.

«Ο Τζένσον είναι πολύ γρήγορος πιλότος και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Εγγυημένα θα είναι γρήγορος και ανταγωνιστικός. Νομίζω ότι θα χρειαστεί να βρω το δικό μου χώρο, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσω να συνεργαστώ μαζί του. Εχω πολλά να μάθω από εκείνον και την ίδια στιγμή θα ήθελα να τον κερδίσω».

Ο Πέρεθ αντικατέστησε στη McLaren τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος συμφώνησε με τη Mercedes. Η μεταγραφή του είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτόν να δείξει το οδηγικό του ταλέντο καθώς έρχεται σε μία μεγάλη ομάδα με ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Πέρυσι με την Sauber, κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις τρεις παρουσίες του στο βάθρο, αν και στους τελευταίους έξι αγώνες έμεινε άποντος. Στην γενική κατάταξη πάντως τερμάτισε δέκατος με 66 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις