Ινδία: Κεκλεισμένων των θυρών η απαγγελία κατηγοριών για τον ομαδικό βιασμό

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 13:17
UPD:14:21

Αργά το πρωί πολλές κλούβες της αστυνομίας συνοδευόμενες από δύο περιπολικά εθεάθησαν να εισέρχονται στο συγκρότημα των δικαστηρίων.

A- A A+

Κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν εντολής της δικαστού, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη απαγγελία των κατηγοριών εις βάρος των πέντε υπόπτων στην υπόθεση ομαδικού βιασμού φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, εν μέσω έντονης αναταραχής στην αίθουσα.

«Το κατηγορητήριο ανακοινώθηκε στους κατηγορουμένους και η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ μετά τη σύντομη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο μιας φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου μέσα σε λεωφορείο.

Νωρίτερα, η δικαστής είχε διατάξει την εκκένωση της αίθουσας καθώς ήταν κατάμεστη, ενώ επικράτησε αναστάτωση όταν, δικηγόροι που ήταν παρόντες, γιούχαραν συνάδελφό τους που προσφέρθηκε να εκπροσωπήσει τους κατηγορούμενους. Τα μέλη του τοπικού δικηγορικού συλλόγου έχουν δεσμευτεί να μην εκπροσωπήσουν τους υπόπτους λόγω της βιαιότητας του εγκλήματος.

Αργά το πρωί πολλές κλούβες της αστυνομίας συνοδευόμενες από δύο περιπολικά εθεάθησαν να εισέρχονται στο συγκρότημα των δικαστηρίων. Πιστεύεται πως μετέφεραν τους υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες και κατηγορούνται για την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο της 23χρονης φοιτήτριας, που υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Σε μια προσπάθεια να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές, δύο από τους κατηγορούμενους κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση και κατέθεσαν αίτηση να τους δοθεί το καθεστώς πληροφοριοδότη κατά των άλλων συγκατηγορούμενών τους, σύμφωνα με έναν εισαγγελέα.

Ο έκτος κατηγορούμενος, ηλικίας 17 ετών, θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή