Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταχρηστικές συντάξεις θα ζητήσει το υπ. Εργασίας

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 16:31
UPD:17:07
A- A A+

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τις καταχρηστικές συντάξεις θα ζητήσει το υπουργείο Εργασίας. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων από όσους αδικαιολόγητα τα έχουν καρπωθεί και η απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην παρανομία.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ανέφερε ακόμη πως «οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, να έχουν φτάσει από 500 με 600 κατά μέσο όρο τους προηγούμενους μήνες σε 1340. Πρόσθεσε πως στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των επιτροπών ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα.

Αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας το πρόγραμμα απασχόλησης 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα. «Κινούμαστε με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας και παράλληλα την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή