Ευ. Βενιζέλος: Μήνυμα ασφάλειας στους δημόσιους υπαλλήλους

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 17:20
UPD:17:36

Ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Α. Μανιτάκη, σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «να γίνουμε, επιτέλους, μία κανονική χώρα» προσθέτοντας πως το κράτος είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στον πολίτη την προοπτική που θέλει τώρα, δηλαδή ασφάλεια και προοπτική.

A- A A+

Την ανάγκη να στείλουμε στους δημόσιους υπαλλήλους το μήνυμα της ασφάλειας τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης των εργαζομένων, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, θα συμβάλουν στην ανάταξη και την ανάκαμψη της χώρας και ένα πρώτο δείγμα που θα δώσει και το υπουργείο σε σχέση με την κινητικότητα του προσωπικού είναι η άμεση προκήρυξη των προς κάλυψη θέσεων.

Δηλώσεις Α. Μανιτάκη - Ευ. Βενιζέλου

Δηλώσεις Α. Μανιτάκη - Ευ. Βενιζέλου

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «να γίνουμε, επιτέλους, μία κανονική χώρα» προσθέτοντας πως το κράτος είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στον πολίτη την προοπτική που θέλει τώρα, δηλαδή ασφάλεια και προοπτική.

Από την πλευρά του ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι οργανικές θέσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνονται σε 75 από 219.

Όπως εκτιμά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το δημοσιονομικό όφελος από την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δράσεων, κυρίως από εξοικονομήσεις στην κτηριακή υποδομή και στα μισθώματα κτηρίων, στις λειτουργικές δαπάνες και στις πρόσθετες απολαβές, υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο υπουργός παρουσίασε στον κ. Βενιζέλο τα επόμενα βήματα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η κινητικότητα είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα καθώς ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων και οι περιορισμοί στις προσλήψεις πρέπει να αντιμετωπισθούν χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη.

Κλείνοντας, ο κ. Μανιτάκης εστίασε στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση και την σημασία της στενής συνεργασίας που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την αποφασιστική και δημιουργική συμβολή που έχει στις μεταρρυθμίσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή