Συνεχίζεται αύριο η δίκη της «17Ν» με την αγόρευση Κ. Παπαδάκη

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 15:22
A- A A+

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου κ. Κώστα Παπαδάκη, θα συνεχιστεί αύριο η δίκη για την υπόθεση της «17Ν».

Ο κ. Παπαδάκης στην αγόρευσή του σήμερα, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορητηρίου. Αναφερόμενος στο σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο εντολέας του σε βαθμό κακουργήματος, υποστήριξε ότι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν δεν ήταν πειστικοί και δεν κατάφεραν να φωτίσουν την υπόθεση.

Ο κ. Παπαδάκης αναφερόμενος στη δολοφονία του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη είπε ότι με βάση την κατάθεση του Σάββα Ξηρού, η κατηγορία της συναυτουργίας στην ενέργεια αυτή, σε βάρος του Βασίλη Τζωρτζάτου, απαγγέλθηκε καθ' υπόδειξη του αρχηγού της αντιτρομοκρατικής κ. Στέλιου Σύρου. «Η αστυνομία είχε κάθε λόγο να ενοχοποιήσει τον Τζωρτζάτο στην δολοφονία αυτή, γιατί ήταν μία υπόθεση που είχε ευαισθητοποιήσει πολύ τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης.

Όταν ο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη αγόρευσή του κατά τη διάρκεια και της αυριανής ημέρας, ο πρόεδρος αντέδρασε, ζητώντας του να συντομεύσει και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι κατηγορούμενοι: «Δεν νομίζετε ότι πάμε πάρα πολύ; Είναι η 11η ημέρα (των αγορεύσεων για τον Βασίλη Τζωρτζάτο)... Έτσι όπως πάτε, θα φθάσουμε στον «κόκκινο Μάη».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή