Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πρωθυπουργό

Δηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων
Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2013 11:19
UPD:15:13
A- A A+

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλε ο Πρωθυπουργός από τον Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αγιασμού των υδάτων, που πραγματοποιήθηκε χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

«Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω από όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα ήταν πάντα τα εφόδια που μάς δώσανε προκοπή και ευημερία. Και θα μας δώσουν πάλι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Α. Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε

Α. Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε

«Η ευχή που μας έδωσαν ο αγιασμός των υδάτων και η δύναμη που πήραμε από την τελετή μας γεμίζουν και πάλι αισιοδοξία και με δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Β. Μιχαλολιάκος, αλλά και βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου. Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο ταξίδι του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Αθήνα.

Στη Δεξαμενή, όπου χοροστάτησε ο επίσκοπος Νεοχωρίου, Παύλος, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να αποκαλύπτεται «παντού και πάντοτε το φως». «Σε κρίσιμες και δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε, όπου η κοινωνία δοκιμάζεται, και οι πολίτες είναι αυτοί που σηκώνουν το βαρύ φορτίο της κρίσης, εμείς οι πολιτικοί που εκπροσωπούμε το έθνος, οφείλουμε εκτός από τις ευχές να μιλάμε και με τις πράξεις μας. Να αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια, να καταπολεμάμε τη διαφθορά, να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως να ζητάμε να αποκαλύπτεται παντού και πάντοτε το φως, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση των τελετών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση γενικότερη του πολιτικού συστήματος».

«Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πια πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε μια δημοκρατική κανονικότητα και ομαλότητα του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

Π. Καμμένος: Η ελπίδα δεν θα σβήσει

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο ελληνικός λαός αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, ο οποίος νωρίτερα σήμερα παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Χαλκίδας.

Π. Καμμένος: Η ελπίδα δεν θα σβήσει, όσο κι αν κάποιοι το θέλουν

Π. Καμμένος: Η ελπίδα δεν θα σβήσει, όσο κι αν κάποιοι το θέλουν

«Η ελληνική οικογένεια περνάει δύσκολες στιγμές. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες σε μια ξένη κατοχή την οποία μας έχουν επιβάλλει με ντόπιους συνεργούς έχουν χάσει πρώτα από όλα την ελπίδα και το χαμόγελο», παρατήρησε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε πάντως ότι «η Ορθοδοξία, ο Φωτισμός, και ο Αγιασμός των Υδάτων δίνουν την ελπίδα» και η ελπίδα αυτή, όπως είπε, «όσο κι αν θέλουν κάποιοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, δεν θα σβήσει ποτέ».

«Υπάρχει ελπίδα γιατί υπάρχει ένας λαός που θα αγωνιστεί με πίστη για να μπορέσει να ζήσει ένα καλύτερο αύριο. Θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή