Νέα προειδοποίηση των αρχών στις ΗΠΑ για τρομοκρατικά κτυπήματα

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 12:12
A- A A+

Προειδοποίηση απηύθυνε το αμερικανικό υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας προς την αστυνομία της χώρας και τις αεροπορικές εταιρείες έτσι ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και υψηλό βαθμό ετοιμότητας, λόγω πολλαπλών αναφορών που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο για αυξημένες τρομοκρατικές απειλές εναντίον αμερικανικών στόχων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post», στις 10 Οκτωβρίου απεστάλη -χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα- υπηρεσιακό σημείωμα σε όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ, στο οποίο επαναλαμβάνονταν οι προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον «εύκολων»στόχων (στο σημείωμα χαρακτηρίζονται ως «soft targets») όπως για παράδειγμα ξενοδοχεία.

Η Washington Post αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της το εν λόγω σημείωμα το οποίο κάνει επίσης λόγο για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες με χρήση βιολογικών και χημικών όπλων, τόσο στο έδαφος των ΗΠΑ, όσο και εναντίον αμερικανικών στόχων στο εξωτερικό.

Η Washington Post υπογραμμίζει επίσης ότι σύμφωνα πάντα με το σημείωμα του υπουργείου, υπάρχουν αναφορές οι οποίες δείχνουν ότι «η Αλ Κάιντα συνεχίζει να προετοιμάζει επιθέσεις με επιβατηγά αεροσκάφη εναντίον στόχων στις ΗΠΑ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή