Δίκη «17Ν»: Aύριο οι αγορεύσεις των συνηγόρων του Πάτροκλου Τσελέντη

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 15:08
A- A A+

Με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης του Πάτροκλου Τσελέντη θα συνεχιστεί αύριο η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17Ν». Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου κ. Κώστας Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων στον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι δεν επιδίωκε κάποιο προσωπικό όφελος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης έθεσε επίσης θέμα παραγραφής της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο εντολέας του για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Υποστήριξε ότι η οποιαδήποτε συμμετοχή του Τζωρτζάτου στην τρομοκρατική οργάνωση χρονολογείται ως το 1992, πριν την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού νόμου και πως η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχει παραγραφεί.

Ο κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε ψευδή και επιδερμική την εικόνα του αδίστακτου και αμετανόητου εγκληματία η οποία αποδίδεται στον Βασίλη Τζωρτζάτο. Στην αγόρευσή του τόνισε ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος ήταν «το γερό πιστόλι της οργάνωσης», δηλ. ένας δολοφόνος κατ'εξακολούθηση.

Πηγή :ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή