ΕΣΡ: Παράνομη η λειτουργία του (Νeo) Tempo

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 20:19
A- A A+

Σε απάντηση της από 14/10 επιστολής του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλου προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ για τη χρησιμοποίηση της συχνότητας του TEMPO και την εκπομπή νέου σήματος (Neo) http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/14/833447.htm , ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ι. Λασκαρίδης απέστειλε σήμερα επιστολή, την οποία κοινοποιεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «λειτουργούν νομίμως μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί στους οποίους έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας, ή δια της υποβολής αιτήσεως προς χορήγηση αδείας είχαν συμμετάσχει σε σχετική διαδικασία, η οποία ματαιώθηκε... Ο τηλεοπτικός σταθμός Neo δεν συμπεριλαμβάνεται στους προαναφερθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν νομίμως».

Αναφέρεται επίσης ότι το ΕΣΡ με το υπ’ αριθμόν 12097/13.10.2003 έγγραφό του προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων επισήμανε τη λειτουργία αυτού, ενώ ο εντοπισμός και η τιμωρία των δραστών, καθώς και η δήμευση του εξοπλισμού του παράνομου τηλεοπτικού σταθμού ανάγονται στα καθήκοντα της Δικαιοσύνης.

Προτεινόμενα για εσάς