Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας επίθεσης κατά της Συρίας ο Σαρόν

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 12:40
A- A A+

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και νέας επίθεσης –μετά από την πρόσφατη επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας κοντά στη Δαμασκό- εναντίον της Συρίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν.

«Δεν θα το ανακοινώσουμε εκ των προτέρων εάν έχουμε την πρόθεση να επιτεθούμε ή όχι. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε τέτοιες ενέργειες, αλλά πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τη συμπεριφορά της Συρίας», δηλώνει ο Αριέλ Σαρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τζερούζαλεμ Ποστ.

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί άλλες τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Συρία. Πιστεύω ότι η επιδρομή ήταν η κατάλληλη πρωτοβουλία διότι δεν προκάλεσε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά έμαθε στους Σύρους ότι δεν μπορούν μπορούν να δρουν εναντίον του Ισραήλ και να βοηθούν τους Ιρανούς'', τόνισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πρόσφατη αεροπορική επιδρομή της χώρας του στο έδαφος της Συρίας.

«Το Ιράν έχει ανάγκη από τον εναέριο χώρο και τα συριακά λιμάνια για να επιχειρήσει εναντίον μας (μέσω του Λιβάνου). Το Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχθεί κάτι τέτοιο», προειδοποιεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διαλόγου με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ ¶σαντ, ο Αριέλ Σαρόν τονίζει ότι δεν «αποδέχεται την υπόθεση σύμφωνα με την οποία είναι καλύτερο να έχεις να κάνεις με μία νέα (συριακή) ηγεσία». «Ο συριακός αντισημιτισμός είναι σήμερα χειρότερος από ποτέ» επισήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή