Γερμανία: «Πράσινο φως» στις περικοπές του συστήματος προνοίας

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 17:18

A- A A+

Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εξασφάλισε την ψήφιση νομοθετημάτων από την Μπούντεσταγκ (Κάτω Βουλή) που του δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εφαρμογή επίμαχων μεταρρυθμίσεων.

Ο Σρέντερ είχε προειδοποιήσει με παραίτηση, αν δεν κέρδιζε την κοινοβουλευτική μάχη για να προωθήσει το νομοσχέδιο περί απασχόλησης, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, περικοπές στα επιδόματα των ανέργων και μέτρα για την απασχόληση των χρόνια ανέργων σε χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας.

Ο Σρέντερ με το πακέτο των μεταρρυθμίσεων φιλοδοξεί να βγάλει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από τη στασιμότητα των τελευταίων τριών χρόνων.

Νωρίτερα η Μπούντεσταγκ είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο για την υγεία, μετά το «πράσινο φως» που εξασφάλισε από την Μπούντεσρατ (Ανω Βουλή).

Το νέο σύστημα -θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου- προβλέπει τη μείωση των εισφορών για την περίθαλψη από 14,4% του ακαθάριστου μισθού σε 13,6% το 2004 και σε 12,15% το 2006. Ταυτόχρονα, όμως οι ασθενείς θα είναι τώρα υποχρεωμένοι να καταβάλουν 10 ευρώ το τρίμηνο για τις επισκέψεις τους στο γιατρό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή