Στις 24/10 η προκήρυξη για τις άδειες των περιφερειακών τ/σ

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 18:02
A- A A+

Το ΕΣΡ αποφάσισε να δημοσιεύσει την πρώτη προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες λειτουργίας των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών στις 24/10 και την δεύτερη στις 14/11.

Η δημοσίευση θα γίνει στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Ελεύθερος Τύπος», «Αυγή» και στις ημερήσιες εφημερίδες των διαφόρων νομαρχιών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους περιφερειακούς σταθμούς θα λήξει στις 15/12.

Το ΕΣΡ αποφάσισε να προχωρήσει στις προκηρύξεις για την αδειοδότηση των σταθμών τοπικής εμβέλειας, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στο μεταξύ η δεύτερη προκήρυξη για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας έχει οριστεί για τις 21/10.

Επίσης, το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στο ραδιοσταθμό Virgin, γιατί διαφημίστηκε χορηγός πριν από δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Το ΕΣΡ προτίθεται επίσης να εξετάσει για τυχόν παραβάσεις τη σημερινή πρωϊνή εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπληκτίστηκαν ο δημοσιογράφος Ν. Κακαουανάκης με τον Π. Τζαβάρα, σύζυγο της Ρ. Σταθέα.

Τέλος, το Συμβούλιο έκανε δεκτές τις δικτυώσεις του Ερωτικού FM 88,2 νομού Καστοριάς με Love Radio Αττικής, του ράδιο Μυτιλήνη 107,3 νομού Λέσβου με Antenna Fm Αττικής, του Flash 99,4 FM Θεσσαλονίκης με Flash 96,0 Αττικής, Scanner FM νομού Λαρίσης με Antenna FM Αττικής, Σφαίρα FM 101,9 νομού Μαγνησίας με Sfera Αττικής και Ράδιο Έρως 107,6 νομού Σερρών με Ράδιο Θεσσαλονίκης 94,5.

Εξέδωσε ακόμα, βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας στο ράδιο Κομοτηνή, ράδιο TRT, Flash Κρήτης, ενώ ζητάει επιπρόσθετες διευκρινίσεις από το Ράδιο Θεσσαλία, έως τις 30/10, προκειμένου να του εκδώσει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.

Προτεινόμενα για εσάς