Τη συνεργασία της Πιονγιανγκ ζήτησαν Τζ. Μπους και Ρο Μου-Χιούν

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003 13:57
A- A A+

Έκκληση προς τη Βόρειο Κορέα να ανταποκριθεί στις διπλωματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, απηύθυναν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και της Νότιας Κορέας, Ρο Μου-Χιούν.

Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν επίσης την επανάληψη, το συντομότερο δυνατόν, των πολυμερών διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, ενώ κάλεσαν την Πιονγιάνγκ «να απόσχει από κάθε ενέργεια η οποία θα επιδείνωνε την κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο πρόεδροι είχαν σήμερα το πρωί στην Μπανγκόκ συνάντηση πριν την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Νοτίου-Ειρηνικού, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες τις περιοχής πλην της Βόρειας Κορέας.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εξετάσουν το θέμα παροχής κοινών εγγυήσεων ασφαλείας των πέντε χωρών προς την Πιονγιάνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να υπογράψει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ απαιτεί ένα σύμφωνο μη επίθεσης από την Ουάσινγκτον για να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή